Ruud de Vos aan het woord: ‘Tijd voor de volgende stappen’

1K

Op 25 september starten we met de werkzaamheden aan de zuidkant van de Grote Kruising. Dat is 2 maanden eerder dan gepland. Door de laatste 2 deelfases van fase 6 tegelijkertijd uit te voeren, zijn we straks zelfs nog eerder klaar. Dit betekent minder verkeershinder, snellere oplevering en kostenbesparing.

Het eerste deel van de werkzaamheden van fase 6 op de Grote Kruising zit er bijna op. De afgelopen maanden is er aan de noordzijde hard gewerkt aan de reconstructie van de Grote Kruising. Tijd voor de volgende stap: het verplaatsen van de werkzaamheden naar de zuidzijde van de Grote Kruising. Dit is de kant van de Industrieweg.

Op vrijdagavond 24 september verplaatsen we het werk naar de zuidzijde. Hierbij blijft de kruising gewoon open en leiden verkeersregelaars alles in goede banen. Het komend jaar zullen weggebruikers net zo weinig merken van de werkzaamheden als nu. Veel Krimpenaren stellen zelfs dat ze nog nooit zo lekker doorgereden hebben op het traject.

Zelfde omleidingsroutes
De huidige omleidingsroutes blijven het komende jaar gelden. Alleen op de Industrieweg wijzigt de situatie. Vanaf de Algerabrug rijdt u met een grotere bocht rechtsaf de Stormpolder in. Kijk voor meer informatie op www.degrotekruising.nl. Wanneer we de fundering van de Grote Kruising aan de zuidzijde vervangen, werken we tegelijkertijd aan de C.G. Roosweg tussen het Koningin Wilhelminaplein en de Industrieweg. We maken daar een onderheid busperron.

Nog eerder klaar
Omdat we deel 2 en deel 3 van deze fase in elkaar schuiven, zijn we straks nog eerder klaar. Dit komt doordat we tijdens het werk aan de noordzijde van de kruising nieuwe inzichten hebben gekregen en steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Met een beter plan voor de uitvoering voor de volgende stappen korten we de duur van het project met enkele maanden in. We streven ernaar dat de Grote Kruising eind augustus 2022 weer helemaal open is. We gaan volle vaart vooruit!

Deel