Ruud de Vos aan het woord: ‘Hoezo Bouwvak?’

488

Terwijl menig Krimpenaar de komende weken geniet van een welverdiende vakantie, wordt er door de mannen van Van Hattum en Blankevoort in juli en augustus stug doorgewerkt op de Grote Kruising. Hoezo Bouwvak?

De afgelopen periode is er hard gewerkt op de Grote Kruising. Asfalt affrezen, slopen van de oude betonconstructie, egaliseren van de ondergrond en nu zijn we vooral bezig met het heiwerk. Per week heien we zo’n 30 tot 35 stalen buispalen de grond in. Net voor de bouwvak gaat de laatste van de 320 palen van dit gedeelte de grond in.

Genoeg te doen
U zou kunnen denken: een mooi moment voor de harde werkers om even de batterij op te laden tijdens de vakantie. Mis! Er wordt gewoon doorgewerkt in de Bouwvak. Dit is vrij uitzonderlijk. Officieel is de bouwvak ruim 20 jaar geleden afgeschaft, maar veel bouwbedrijven leggen de bouw nog altijd letterlijk drie weken stil. Van Hattum en Blankevoort werkt door aan de werkvloer. Ze vlechten het bewapeningsstaal, bekisten (een tijdelijke mal waarin we het beton storten) en mogelijk storten ze ook al. We doen dit op verzoek van de opdrachtgever en ook om de gang erin te houden en het werk zo snel mogelijk gereed te hebben. Zo beperken we de overlast voor omwonenden en weggebruikers.

Hitteplan
Hopelijk krijgen we een mooie zomer met prachtig weer. Niet te extreem, want dan kan werken in de buitenlucht behoorlijk pittig zijn. Gelukkig kunnen we allerlei maatregelen nemen tegen de hitte: vaker pauzes op koele plekken, sproeiers, koelvesten en -petten met nekflap, veel water drinken en goed insmeren. En last but not least: een tropenrooster.

En die vakantie? Die schuift voor de doorwerkers gewoon iets op. Want die hebben ze zeker verdiend! Net als u. Fijne zomer!

Deel