Ruud de Vos aan het woord: ‘Van klacht naar compliment in 3…2…1…’

487

In mijn vorige column voorspelde ik het al: het zou best eens mee kunnen vallen met de overlast tijdens de werkzaamheden aan de Grote Kruising. Gelukkig kreeg ik gelijk. Sterker nog: de doorstroming is beter dan ooit. Ik krijg zelfs de vraag of het niet altijd zo kan blijven.

Het contrast met de reacties voor de start van de werkzaamheden is enorm. Er werd gemopperd en gevreesd voor ‘een zwarte week’ vanaf 17 april. Nu speelde het mooie weer in de eerste dagen ook een belangrijke rol, maar we hebben geen file meer gezien – tenzij de brug openstaat. Het aantal fietsers over de Algerabrug is toegenomen en de bussen worden goed gebruikt. Het lijkt erop dat mensen hebben geluisterd naar de adviezen.

 

‘Complimenten voor de chef’
‘Tot nu toe bijzonder goed geregeld! Complimenten voor de chef!’ en ‘Het gaat prima. Op verschillende tijdstippen lekker door kunnen tuffen’, las ik op sociale media. In plaats van haatmail, kreeg ik nu fanmail. Ook wel eens lekker, voor de verandering… Maar dat betekent niet dat de kleine schoonheidsfoutjes onderbelicht mogen blijven. Zo hebben we te maken met spookrijders op de wisselstrook. We spelen hierop in door bijvoorbeeld belijning aan te passen, een tekstkar te plaatsen en met borden de situatie te verduidelijken. We blijven dit monitoren. Ook was er onduidelijkheid over de hoogtebalk op de wisselstrook en bypass, die al jaren op 1.90 meter hoogte hoort te hangen. Ook hebben we intensief contact met de vervoersbedrijven over het gebruik van het OV.

 

Druk in Krimpen zelf
Iets wat zeker ook onze aandacht krijgt, is de toe-genomen verkeersdrukte in Krimpen. Automobilisten gebruiken de lokale wegen regelmatig als alternatieve route, ook vrachtwagenchauffeurs. Wij blijven zowel de verkeersdrukte als de snelheden monitoren. Waar nodig treffen we maatregelen. De rekening die bewoners gepresenteerd krijgen, mag niet te hoog worden.

 

Deel