Fase 6: Wat verandert er als ik met de bus richting Capelsebrug wil?

737

Moet u met de bus richting Capelle/Rotterdam? De meest comfortabele manier is om dicht bij huis op lijn 97 te stappen. Er rijdt iedere 10 minuten een bus en in de spits nog vaker.

Het busstation verdwijnt 17 april. U kunt vanaf dan het nieuwe busperron gebruiken langs de C.G. Roosweg, aan de kant van de Nieuwe Tiendweg, tegenover de flat Waardzicht. Op dit nieuwe perron stoppen naast lijn 96 (Stormpolder) voornamelijk regionale buslijnen (lijnen 194, 292, 293, 295 en 383). Het nieuwe busperron is een gewone halte en wordt dus geen nieuw busstation. Tijdens de werkzaamheden op de Grote Kruising is de Nieuwe Tiendweg gestremd voor de bus. In die periode stoppen ook buslijn 97 en 196 op het nieuwe busperron langs de C.G. Roosweg.

Dichtbij huis kunt u opstappen bij een halte van zowel lijn 98 (reizen binnen Krimpen) als lijn 97 (reizen richting Capelsebrug).

  Bekijk/Download volledige busroute kaart

Belangrijkste veranderingen in de dienstregeling tijdens de werkzaamheden

  • Lijn 97 rijdt door richting Capelsebrug, waarbij er in de spits om de 7,5 minuten een bus vertrekt. Buiten de spits is dit iedere 10 minuten.
  • Lijn 98 rijdt in deze tijdelijke situatie 2 keer per uur zijn ronde in Krimpen en rijdt niet door naar Capelsebrug. Voor deze tijdelijke situatie komen er nieuwe (tijdelijke) haltes op de Boerhaavelaan, de Van Ostadelaan (nabij het zwembad) en op de Ouverturelaan, in de buurt van de busdoorsteek. Bij deze haltes kunt u overstappen van lijn 98 op lijn 97.
  • Voor de duur van de gewijzigde busregeling stopt ook buslijn 196 op de tijdelijke halte aan de Boerhaavelaan.

 


Nieuw busperron bereikbaar via trappen of hellingbaan
Maakt u gebruik van het nieuwe busperron aan de noordzijde van de C.G. Roosweg, dan kunt u uw fiets stallen in de nieuwe fietsenstalling. U betreedt het perron via de trappen, of via de hellingbaan ernaast. Mensen met een rollator of kinderwagen hebben dus een goed alternatief. Deze hellingbaan is volgens de normen en het Bouwbesluit aangelegd en is aan weerszijden voorzien van leuningwerk waarin led-spots zijn verwerkt. Er is bewust niet gekozen voor een roltrap of lift, omdat die storingsgevoelig zijn en minder goed bestand tegen vandalisme.

Tijdelijk busperron langs de C.G. Roosweg/Rotterdamseweg
Aan de zuidzijde van de C.G. Roosweg stapt u in en uit de bus bij een tijdelijke busperron. Dit busperron ligt langs de Rotterdamseweg, waar onlangs ook een geluidsscherm is geplaatst. Na de reconstructie van de Grote Kruising zelf, starten we met de bouw van het definitieve busperron langs de Rotterdamseweg. De nieuwbouw van dit perron vindt plaats vanaf medio 2022.

Nieuwe dienstregeling gaat in op 17 april
Op zaterdag 17 april gaat de nieuwe dienstregeling in. Check de actuele vertrektijden via RET of Arriva of via 9292.

Lees in het bericht ‘Busperron voor reizigers richting Capelle/Rotterdam is bijna gereed – De Grote Kruising’ wat er nog moet gebeuren voordat u het nieuwe busperron kunt gebruiken.

Deel