Vooruitblik reconstructie Grote Kruising – fase 6

1K

De gemeente Krimpen aan den IJssel voert van april 2021 tot eind 2022 ingrijpende werkzaamheden uit voor de reconstructie van de Grote Kruising. Deze werkzaamheden zijn nodig, omdat de huidige weg nu rust op betonnen bakken uit 1936 die sterk aan het verzakken zijn. Onder de Grote Kruising komt een stevigere, onderheide, betonnen fundering. Ook leggen we een onderheid busperron aan langs de C.G. Roosweg aan de kant van de Rotterdamseweg. Als alles klaar is, is de Grote Kruising weer geschikt om de verschillende verkeersstromen af te wikkelen en is de doorstroming rondom de Grote Kruising verbeterd.

De afgelopen tijd werden er al diverse werkzaamheden uitgevoerd in het gebied eromheen. Vanaf april 2021 is de Grote Kruising zelf aan de beurt. De fundering van de kruising is hard aan vervanging toe. Over de aanpak en fasering hebben we intensief overleg gehad met verkeerskundigen en hulpdiensten. Gezocht is naar mogelijkheden om de overlast van de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. Duidelijk is wel dat de geplande werkzaamheden aan de Grote Kruising grote impact zullen hebben op de weggebruikers in en rond Krimpen aan den IJssel.

Het vernieuwen van de Grote Kruising vindt plaats in drie delen:

  • Van april 2021 tot en met november 2021 werken we aan de noordzijde van de Grote Kruising. Dit is de helft van de kruising die aansluit op de Nieuwe Tiendweg.
  • Vanaf december 2021 tot en met juni 2022 werken we aan de zuidzijde van de Grote Kruising. Dit is de helft van de kruising die aansluit op de Industrieweg.
  • Van juli 2022 tot eind 2022 werken we aan de C.G. Roosweg tussen het Koningin Wilhelminaplein en de Wethouder Hoogendijktunnel. Ook maken we een onderheid busperron langs de C.G. Roosweg, zoals die dan al aan de noordzijde is gerealiseerd.

Binnenkort informeren wij u uitgebreid over de belangrijkste maatregelen die vanaf april 2021 gelden. Vooral automobilisten krijgen 1,5 jaar lang flink last van deze werkzaamheden. Op de nu al drukke route waarop de kruising ligt, is het straks nog drukker. Ook rijdt u misschien langere tijd een andere route. Probeer de drukte zo veel mogelijk te vermijden, pak zo veel mogelijk de fiets of kies voor het openbaar vervoer. Toch met de auto op pad? Check hoe u het beste kunt rijden via Google Maps of Waze.

De Nieuwe Tiendweg en de Stormpolder blijven overigens wel gewoon bereikbaar voor de hulpdiensten. Voor fietsers en voetgangers blijft de overlast beperkt. Aan de noordzijde van de C.G. Roosweg wordt het nieuwe onderheide busstation in gebruik genomen, aan de zuidzijde komt een tijdelijke halte. Eind 2022 komt ook hier een onderheid busperron.

Meer informatie over de vernieuwing van de Grote Kruising, de verschillende fases en de omleidingsroutes vindt u vanaf medio januari op www.degrotekruising.nl.

Deze video legt uit wat er precies gaat gebeuren de komende 1,5 jaar aan de Grote Kruising en wat voor mogelijke gevolgen dat voor u heeft. Daarnaast laten we in deze video zien wat er gaat gebeuren tijdens het eerste deel van de werkzaamheden aan de Grote Kruising van april 2021 tot november 2021 en welke omleidingsroutes er zijn.

 

Deel