Vorderingen bouw fly-over nieuwe wisselstrook

454

Medio december 2019 zijn de werkzaamheden gestart voor de fundatie van de fly-over voor de nieuwe wisselstrook. Inmiddels krijgen de tussensteunpunten, waarop het betondek komt te rusten, zichtbare vormen. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en conform planning. In februari zijn in de productiehallen van Consolis Spanbeton de liggers gefabriceerd.

 

Op dinsdag tussen 09.00 uur tot 15.00 uur wordt de wisselstrook afgesloten in verband met het aanbrengen van de eerste liggers van de nieuwe fly-over van de wisselstrook. 

Ook zal er tijdens deze werkzaamheden regelmatig de fietsers vanuit de fietstunnel worden tegen gehouden. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het (fiets)verkeer in goede banen te leiden.

Eind februari is ook het kunstwerk ‘Wolkenhemel’, dat plaats heeft moeten maken voor de fly-over, na een opknapbeurt op een nieuwe locatie geplaatst. Het kunstwerk staat nu in de zichtlijn vanuit de fietstunnel, in de uitbreiding van de vijverpartij. In het gebied naast het kunstwerk, waar nu nog witte ‘big bags’ als voorbelasting staan, zal in de toekomst de nieuwe fietsenstalling worden ingepast. Deze stalling zal de huidige stalling op het busstation gaan vervangen.

Deel