Informatie en omleidingsroutes:  Fase 6

Hoe kom ik van A naar B?

Met name als automobilist krijgt u flink last van de werkzaamheden. Op de nu al drukke route waarop de Grote Kruising ligt, is het straks nog drukker. Ook rijdt u misschien langere tijd een andere route dan u gewend bent. Pak waar mogelijk de fiets of reis per bus en vermijd drukte. Gaat u toch met de auto op pad, plan uw route dan via Google Maps of Waze. Meer informatie over wat de hinder voor u betekent? Selecteer uw plaats van vertrek en check het reisadvies.

Auto

Als u Krimpen verlaat met de auto, krijgt u te maken met een andere verkeerssituatie. We doen ons best om de overlast te beperken. Helemaal wegnemen lukt niet. Check gemakkelijk hoe u het best kunt rijden en hoe druk het is via Google Maps of Waze.

Reist u van Krimpen aan den IJssel naar Capelle aan den IJssel of Rotterdam?

 • Kies waar mogelijk voor de fiets. Dan heeft u het minst last van de verkeershinder.
 • Met de auto kunt u via de Krimpenerbosweg en de N210 richting de Algerabrug rijden.
 • Tussen 20.00 en 13.50 uur (Zaterdag tussen 20.00 en 14.35 uur) kunt u zoals u gewend bent gebruikmaken van de wisselstrook. Omdat de maximale voertuighoogte 1,9 meter is, geldt dit niet voor vrachtverkeer.
 • Tussen 13.50 en 20.00 uur (Zaterdag tussen 14.35 en 20.00 uur) kunt u via een tijdelijke invoegstrook (bypass) op de Grote Kruising rechtsaf richting de Algerabrug. Let op: er moet straks veel verkeer over één smalle rijstrook. Het kan dus erg druk worden. U kunt deze invoegstrook (bypass) op drukke tijden dus beter vermijden.

Reist u van Krimpen aan den IJssel naar de Stormpolder?

 • Kies waar mogelijk voor de fiets. Via de Wethouder Hoogendijktunnel bent u snel aan de overkant van de Grote Kruising. Met de auto rijdt u flink om en bent u veel langer onderweg.
 • Toch met de auto? U kunt via de Krimpenerbosweg en de N210 via de Algerabrug naar de rotonde Capelseplein. Hier keert u en rijdt u weer terug over de Algerabrug. Bij de Grote Kruising slaat u vervolgens rechts af richting de Stormpolder.

Reist u van Krimpen aan den IJssel naar Krimpenerwaard?

 • Het is niet mogelijk om via de Grote Kruising te rijden, want daar kunt u vanuit Krimpen tijdens de werkzaamheden niet linksaf. U rijdt Krimpen uit via de Krimpenerbosweg.

v

Reist u van Capelle aan den IJssel of Rotterdam naar Krimpen aan den IJssel, de Stormpolder of Krimpenerwaard? Houd rekening met een aangepaste verkeerssituatie. We doen ons best om de overlast te beperken. Helemaal wegnemen lukt niet. Check gemakkelijk hoe u het best kunt rijden en hoe druk het is via Google Maps of Waze.

Reist u van Capelle aan den IJssel of Rotterdam naar Krimpen aan den IJssel?

 • Kies waar mogelijk voor de fiets. Dan heeft u het minst last van de verkeershinder.
 • Toch met de auto? Tussen 14.00 en 19.50 uur (Zaterdag tussen 14.45 en 19.50 uur) is de wisselstrook zoals u gewend bent open richting Krimpen. U kunt dan via de Grote Kruising Krimpen inrijden. Omdat de maximale voertuighoogte 1,9 meter is, geldt dit niet voor vrachtverkeer.
 • Tussen 20.00 en 13.50 uur (Zaterdag tussen 20.00 en 14.35 uur) kunt u Krimpen niet inrijden via de Grote Kruising. U rijdt Krimpen in via de Krimpenerbosweg.
  Reist u van Capelle aan den IJssel of Rotterdam naar de Stormpolder?
 • Dit kan gewoon via de Grote Kruising zoals u gewend bent. Houd er rekening mee dat het vanwege de werkzaamheden extra druk kan zijn.
 • Let op: op de terugweg kunt u vanuit de Stormpolder niet links afslaan op de Grote Kruisig richting de Algerabrug. U rijdt dan flink om via de rotonde Carpe Diem. Kies daarom waar mogelijk voor de fiets.
  Reist u van Capelle aan den IJssel of Rotterdam naar Krimpenerwaard?
 • Dit kan gewoon zoals u gewend bent via de N210. Houd er rekening mee dat het vanwege de werkzaamheden extra druk kan zijn.
 •  

Reist u van de Stormpolder naar Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Rotterdam of de Krimpenerwaard? Houd rekening met een aangepaste verkeerssituatie. We doen ons best om de overlast te beperken. Helemaal wegnemen lukt niet. Check gemakkelijk hoe u het best kunt rijden en hoe druk het is via Google Maps of Waze.

Reist u van de Stormpolder naar Krimpen aan den IJssel?

 • Kies waar mogelijk voor de fiets. Via de Wethouder Hoogendijktunnel bent u snel aan de overkant van de Grote Kruising. Met de auto rijdt u flink om en bent u veel langer onderweg.
 • Toch met de auto op pad? U kunt niet oversteken bij de Grote Kruising. U slaat op de kruising rechts af de N210 op. Bij de rotonde ter hoogte van de Krimpenerhout slaat u links af de Krimpenerbosweg in om Krimpen in te rijden.
  Reist u van de Stormpolder naar Capelle aan den IJssel of Rotterdam?
 • Kies waar mogelijk voor de fiets. Met de auto moet u flink omrijden.
 • Toch met de auto op pad? U kunt niet links afslaan bij de Grote Kruising. U slaat eerst rechts af richting Krimpenerwaard. Bij de rotonde Carpe Diem keert u om en rijdt u vervolgens terug over de Grote Kruising richting de Algerabrug.
  Reist u van de Stormpolder naar Krimpenerwaard?
 • Dit kan gewoon zoals u gewend bent via de N210. Houd er rekening mee dat het vanwege de werkzaamheden extra druk kan zijn.

Reist u van Krimpenerwaard naar Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Rotterdam of Stormpolder? Houd rekening met een aangepaste verkeerssituatie. We doen ons best om de overlast te beperken. Helemaal wegnemen lukt niet. Check gemakkelijk hoe u het best kunt rijden en hoe druk het is via Google Maps of Waze.

Reist u van Krimpenerwaard naar Krimpen aan den IJssel?

 • Het is niet mogelijk Krimpen via de Grote Kruising in te rijden. U kunt Krimpen inrijden via de Krimpenerbosweg. Vanwege de werkzaamheden kan het extra druk zijn.
  Reist u van Krimpenerwaard naar Capelle aan den IJssel of Rotterdam?
 • Dit kan gewoon zoals u gewend bent via de N210. Houd er rekening mee dat het vanwege de werkzaamheden extra druk kan zijn.
  Reist u van Krimpenerwaard naar de Stormpolder?
 • U kunt niet links afslaan bij de Grote Kruising. U rijdt op de Grote Kruising rechtdoor tot de rotonde Capelseplein. Daar keert u en rijdt u weer terug richting de Grote Kruising. Bij de kruising slaat u vervolgens rechts af naar de Stormpolder.

Fiets

Verruilt u de auto voor de fiets?
Een verstandige keuze! Met de fiets bereikt u de meeste bestemmingen via de Grote Kruising eenvoudig en snel. Bovendien is het gezond. We weten tegenwoordig meer dan ooit hoe belangrijk dat is! Via de Wethouder Hoogendijktunnel bent u snel aan de andere kant van de Grote Kruising. Vanuit Krimpen bereikt u de tunnel via de tijdelijke fietsroute over de Buys Ballotsingel richting de Koekoekstraat/Raadhuisplein en de doorsteek langs de Rabobank. Bij Treviso kunt u niet langer oversteken naar de Rotterdamseweg. U steekt over bij de Oosterstraat.

Fietst of loopt u altijd al?
Goed bezig! Tijdens de werkzaamheden verandert er voor u weinig. Bij de Grote Kruising maakt u zoals u gewend bent gebruik van de Wethouder Hoogendijktunnel.
Fietst u vanuit Krimpen, dan bereikt u de tunnel via de tijdelijke fietsroute over de Buys Ballotsingel richting de Koekoekstraat/Raadhuisplein en de doorsteek langs de Rabobank. Voetgangers maken gebruik van het voetpad langs restaurant Bella Milano of langs de Rabobank. Aan de kant van Treviso is het voor zowel fietsers als voetgangers niet mogelijk om direct over te steken naar de Rotterdamseweg. U steekt ter hoogte van de Industrieweg over naar de Oosterstraat.

Vrachtverkeer

Reist u van/naar Krimpen aan den IJssel:

 • Vrachtverkeer van/naar Krimpen maakt gebruik van de Krimpenerbosweg.
 • De tijdelijke invoegstrook op de Grote Kruising vanuit Krimpen richting de Algerabrug is niet geschikt voor vrachtverkeer.
 • Vrachtverkeer kan niet over de wisselstrook.
Voor vrachtverkeer gelden voor de overige richtingen dezelfde reisadviezen als voor het reguliere autoverkeer.

Openbaar Vervoer

Reist u met het openbaar vervoer? Dan heeft u weinig last van de werkzaamheden. Reizen per bus is een slimme manier om files te ontwijken. Er zijn veel verschillende buslijnen die op regelmatige tijden rijden. Bovendien blijven de busbanen zo veel mogelijk in gebruik. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste dienstregeling. Deze gaat op 18 april 2021 in. Check de actuele vertrektijden via RET of Arriva of via de app of website van 9292.

Dicht bij huis kunt u gebruikmaken van zowel lijn 98 en 97. Lijn 97 rijdt daarbij door richting Capelsebrug.
Lijn 98 is in deze tijdelijke situatie alleen voor lokaal vervoer bedoeld en rijdt niet door naar Capelsebrug.
Voor deze tijdelijke situatie komen er nieuwe (tijdelijke) haltes op de Boerhaavelaan, de Van Ostadelaan (nabij het zwembad) en op de Ouverturelaan, in de buurt van de busdoorsteek. Bij deze haltes kunt u als reiziger overstappen van lijn 98 op lijn 97.

Voor de duur van de gewijzigde busregeling stopt ook buslijn 196 op de tijdelijke halte aan de Boerhaavelaan.

Vanaf april wordt het oude busstation niet meer gebruikt. In plaats daarvan stapt u op bij het nieuwe busperron aan de noordzijde van de C.G. Roosweg. Hier stoppen ook alle doorgaande buslijnen (194/292/293/295/383). U kunt uw fiets stallen in de nieuwe fietsenstalling.

U kunt zowel gebruikmaken van lijn 97 als de doorgaande buslijnen. Deze stoppen ook aan de zuidzijde van de C.G. Roosweg bij de Wethouder Hoogendijktunnel. Dit geldt voor de tijdelijke situatie ook voor buslijnen 97 en 196.

U kunt dan gebruikmaken van de lijnen 97 en 196. Beiden stoppen bij de tijdelijke halte van de Boerhaavelaan. De route loopt dan via de busdoorsteek bij de rotonde ter hoogte van Carpe Diem in plaats van het busstation.

Voor reizigers met bestemming Stormpolder (lijn 96) verandert er maar weinig. In plaats van de halte aan de Industrieweg stopt de bus aan de C.G. Roosweg. Verder rijdt de bus, komend vanaf de Industrieweg, richting Rotterdam via de rotonde bij Carpe Diem, om daar te kunnen draaien.

Voor reizigers van/naar de Krimpenerwaard (lijn 194) verandert er maar weinig. In plaats van de halte aan de Industrieweg stopt de bus aan de C.G. Roosweg. Verder rijdt de bus, komend vanaf de Industrieweg, richting Rotterdam via de rotonde bij Carpe Diem, om daar te kunnen draaien.

Het busstation is er straks niet meer. Hoe zit het met de bushaltes?
Het busstation is vanaf april 2021 buiten gebruik. Er komen langs de C.G Roosweg twee busperrons. Vanaf april 2021 is het nieuwe busperron aan de noordkant van de C.G. Roosweg klaar. Daar stapt u op de bus richting Rotterdam.

Aan de zuidkant van de C.G. Roosweg komt een (nu nog tijdelijk) busperron richting Krimpenerwaard. Bussen die hun route hebben door Krimpen aan den IJssel stoppen niet bij deze haltes.

 

  Bekijk/Download volledige busroute kaart